19 November 2014

Subsidi nikah buat para jomblo

subsidi jomblo

Setelah dua hari menikmati harga baru BBM, terlibatlah dua insan, sebut saja Margono dan Gondes, dalam sebuah perbincangan di sebuah angkringan di depan Bank Jateng Karanganyar.

"Ndes, hatiku galau" keluh Margono sinambi nyruput teh jahe panas favoritnya.

"Ada apa dimas, kok sajaknya hatimu galau sangat?" sambut Gondes sembari nyokot tahu bakso plus ngletus lombok.

"BBM mundak, piye janjiku karo calon morotuoku ya? Mumet tenan iki"

"Dipikir ro ngombe teh jahe sik, kene tak rewangi mikir. Sebagai pren, aku selalu di sampingmu, masio mung nang angkringan, hehehe"



"Begini nak, yen BBM mundak, otomatis rego-rego liyane ya mundhak. Lha yen opo-opo mundhak, berarti kebutuhan nikahku yo mundhak to? Gek tabunganku ki mung cukup nggo prognosa resepsi akad lan tetek bengeknya sebelum ada kenaikan ini. Piye yo ndes? Mosok aku harus menunda menghalalkan hubunganku? Selak ngakik nyaiiii"

"Lha dalah, kowe? Meh rabi? Ciyus? Kapan pacarane???"

"Pacaran? Ta'aruf yo ndes! Wis ra jaman saiki pacaran, dosa! Udu muhrim, ngono kae jare pak ustadz. Makane suk melu aku ngaji, men isoh ta'aruf, hehe" sanggah Margono klecam-klecem.

"Keren kowe gon, aku ae durung wani rabi, rung mapan. Bojoku ngko arep tak pakani opo?"

"Hehe, tenang ndes. Banyak jalan menuju roma, tidak ada rotan akarpun jadi. Ra duwe modal utang pun jadi, haha"

"Seandainya subsidi BBM yang katanya dialihkan itu, diambil 700 miliar ae alias 1% seko total subsidi nggo nyubsidi jomblo modal rabi nang KUA mesti keren yo gon, pirang jomblo ae kuwi le ketulung seko maksiat berdua-duaan dengan yang bukan muhrimnya?"

"Wah, njanur gunung ndes, utekmu rodo mlethik" sergah Margono.

"Aku kok dhi....., hahaha" sahut Gondes bangga.

"Sik sik... yen dipikir-pikir idemu iki mathuk kok ndes, jare pak ustadz yen rakyat negoro kuwi podo ngibadah ra kakean dosa, bakal dianugrahi Gusti Allah keberkahan, gemah ripah loh jinawi. Masuk... masuk..." Margono manthuk-manthuk.

"Lha terus saiki piye nasib janjimu kuwi mau? Opo tak utangi? Ngene-ngene aku yo duwe tabungan cukup nggo urip seminggu ngarep, mbok jilih separo yo gapopo, kita kan pren!"

"Ra sah nganti ngono ndes, koyo sing tak omongke nang nduwur mau, banyak jalan menuju roma. Yen nggo tujuan apik, ngibadah opo meneh, mesti Gusti Allah maringi dalan, aku yakin kuwi!" kata Margono sembari mengepalkan tangannya.

"Ora sia-sia awakmu le kekancan karo aku sak prene gon, ketularan semboyan uripku."

"Emange semboyan uripmu opo?"

"Dipikir karo ngangkring! hahaha"

"Wahaha, iyooo masuk..."

Hujan masih malu-malu meneteskan airnya, malampun masih dingin, dan trotoarpun masih dicungkili lantainya. Komplek alun-alun Karanganyar sedang ada proyek renovasi.

1 comments:

Romli Dot Net said...

pancen gondes rodok mlethik koyoke.. hahahaha

 
Copyright © . Margondes.com - Posts · Comments
Theme Template by BTDesigner · Powered by Blogger